Eierspatzle en andere pasta's

De Spätzle koken, ui fruiten. De Spätzle in een ovenschaal kieperen en ui en geraspte kaas er overheen. Even in de oven tot de kaas goed gesmolten is.

----------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

snijd varkenshaas in plakjes, bak in  roomboter/olie, kruid met zout en peper.  UI  in fijne ringen. UI en champignons in de resterende boter/olie roosteren . Room, Bouillon en crème fraîche toevoegen  en breng aan de kook. Vlees toevoegen, verfijnen met witte wijn, serveren met eierspatzle.
----------------------------------------------------------------------------------
Voor 4 personen.
500g aardappelen
200g spekblokjes (gerookt buikspek)
1el boter of olie
200ml bouillon en witte wijn
1el provenciaalse kruiden, zout, versgemalen peper
Snufje nootmuskaat
snufje cayennepeper
800gr gekookte spatzle
4 tomaten
50g gemengde tuinkruiden, (oregano, mellisse, basilicum)
boter om de ovenschaal in te vetten
250 gr geraspte Emmenthaler
uienringen.


1. Aardappelen wassen en in blokjes snijden.

2. Boter of olie in de pan verhitten en de aardappel-en spekblokjes onder vootdurend roeren 8-10 minuten aanbraden. De bouillon en wijn toevoegen en volledig laten inkoken.

3. Het aardappelmengsel kruiden met de Provenciaalse kruiden, zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper.

4. Het aardappelmengsel met de Eierspätzle mengen, de ontvelde tomaten en de fijn gesneden kruiden mengen en in een ingevette ovenschaal overdoen. Met de geraspte kaas bestrooien en in de 200 graden voorverwamde oven ca. 15 minuten bakken.

5. Na de baktijd, de ovenschaal uitnemen en het geheel bestrooien met gefruitte uienringen.
Serveren met een grote gemengde salade.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------







Favoriete tagliatelle recept:
Kook tagliatelle.
In bevroren zalm moten in de (hapjes/wok)pan , een pakje spekjes, gesneden broccoli en prei-ringen, dit alles tegelijk blijven roeren tot de zalm gesnipperd is. Beker creme fraiche toevoegen en zelfde hoeveelheid water. 
-----------------------------------------------------------------------------------







Verschillende recepten van duitse chefkok 
--------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Alvast bedankt voor je reactie!

Aanbevolen post

Dirndl, pruimentijd, slopen, bouwen en Rock&Roll

Tussen de bedrijven door een jurkje maken